• YokYok Joure
  • Voor damesmode
  • Persoonlijke aandacht
  • Persoonlijk advies

OPHEFFINGSUITVERKOOP!!!

Het Verhaal van YokYok mode

Jan Wagenaar was al vroeg ondernemer. In 1969, op 20-jarige leeftijd nam Jan de zaak van zijn vader over. In Nij Beets had de familie Wagenaar een warenhuis maar dan in het klein. Later kwamen de grotere winkelketens in opkomst zoals Blokker en Marskramer, daar kon het kleine bedrijf niet tegen concurreren. Jan dacht er niet lang over na en begon zijn eigen outletwinkel.

De eerste winkel begon hij in Akkrum. In de jaren erna opende Jan 8 andere vestigingen in andere dorpen. Het bedrijf opereerde toen nog onder de naam ‘Handje contantje’. Toen de vrouw van Jan meer tijd kreeg omdat de kinderen al groot waren, voegde zij zich ook binnen het bedrijf. Jan kocht een pand in Joure en samen begonnen ze de YokYok modezaak.

Ondanks zijn enthousiasme merkt hij dat de sfeer in de winkels anders is geworden. Het is wat meer op afstand dan vroeger. Dat bevestigd Janke Zandhuis, de bedrijfsleidster van YokYok. Net als haar collega Tini Bootsma zijn zij de 'motor' achter YokYok Mode. Samen verzinnen ze acties en zorgen ze dat de winkel er perfect uit ziet. Janke is de steun en toeverlaat van Jan in de winkel. Zij is al meer dan 15 jaar bij Jan in dienst. Net als Jan heeft zij passie voor het vak. Klanten worden altijd vriendelijk begroet en de koffie of thee staat altijd klaar. "Vaak komt er na de begroeting al spontaan snel een gesprek op gang", verteld Janke. "Het is dan ook nooit saai, elke dag is weer anders".